• Undersider:
Kontakt
Stenbohus
Stenbogade 1
6760 Ribe
Tlf. 75 42 01 22
 
Nyeste Billeder24853446-112440340

Niels Toft og Carsten Bertelsen overtager fra 1. marts Ribes kendte mødested. Det gamle koncept skal genindføres.

 

Den gode, gamle stemning på restauration Stenbohus i Ribe skal - så vidt det overhovedet er muligt - genskabes. Det vil ske, når nye indehavere overtager Stenbohus den 1. marts i år.

Det er i hvert tilfælde ambitionerne hos de nye forpagtere, Niels Toft og Carsten Bertelsen, der overtager Stenbohus.

Stenbohus har gennem årtier været samlingssted både for fastboende og de mange ripensere, som er bosat andre steder i landet, men som mødtes på Stenbohus, når de besøgte Ribe. Og det skal genskabes.

Niels Toft og Carsten Bertelsen arbejder i dag begge som pædagoger på en institution i Sønderjylland. Det vil de fortsætte med sideløbende med driften af Stenbohus.Både Niels Toft og Carsten Bertelsen er godt kendte med det ripensiske restaurationsliv.Niels Toft har i mange år stået for driften af Stenbohus. Sidst som indehaver. Carsten Bertelsen drev i flere år det daværende Panorama.

- Vores idé er, at Stenbohus skal føres tilbage til det oprindelige koncept, hvor der er tale om et hyggeligt dagværtshus kombineret med et rigtigt godt og hyggeligt aftenværtshus samt spillested, fortæller Niels Toft og Carsten Bertelsen.

Meningen er, at de to vil dele arbejdsopgaverne, så Niels Toft står for dagværtshuset, mens Carsten Bertelsen skal stå for driften om aftenen og natten, hvor der også skal være faste musikarrangementer med live musik mindst en gang ugentligt og primært om lørdagen.

- Der skal være både etablerede bands, men der skal også være mulighed for unge amatørbands, som tilfældet var tidligere, hvor eksempelvis mange amatørbands fra Riamuf fik chancen for på Stenbohus at stå overfor et publikum og på den måde få erfaring. Der skal være plads til både kopibands og bands med original musik, siger Niels Toft. Niels Toft og Carsten Bertelsen er enige om, at stedet skal være for alle.

- Vi skal have den gode stemning tilbage, så alle lige fra den 19-årige til den 79-årige kan komme og hygge sig, siger de to. De vil også satse mere på de mange fællesarrangementer, der er i Ribe så som Ribe by nigth, Kulturnat og Tulipanfesten.